Kuigi Piemontele on toonud maailmakuulsust Nebbiolo-põhised Barolo ja Barbaresco, on visa kaduma kuulujutt, et kohapeal tarbitakse parema meelega just Barbera marjast tehtud veine.
Võiks ju arvata, et elame maailmas, mis on võrgustatud ja infoga ääreni täidetud, aga kuidas teha nii, et huvitav info minu arvutisse jõuaks, ei tea me keegi. Niisiis jook nimega Sotol! Kas olete kuulnud? Või isegi maitse suhu saanud? Huvitav, miks mitte? DO Sotol moodustati Mehhikos juba 20 aastat tagasi.
Midagi sõbrapäeva puhuks.
Muinasjuttudes tuleb sageli teha valikuid – teelahkmel olles leida oma õige rada. Tuntud vene muinasjutus on asi eriti täbar, otsustada tuleb täitsa ise – lähed vasakule, kaotad hobuse; lähed paremale, kaotad jala; lähed otse, saad lihtsalt surma. Või midagi sellist.
Veini (vale) valik õnneks nii fataalsete tagajärgedega ei saa päädida, kuid isepäi otsuseid tehes võib samuti suuna valikul kergesti vääratada. Sestap on alati hea, kui keegi hoiab kätt ja juhatab kõhkleja õigele teeotsale.
1980ndate, s.o nõukaaegse geograafiast ja kirjandusest huvituva lapsena seostus mulle (ja võimalik, et ka paljudele mu põlvkonnakaaslastele) Provence’i kuurortlinna tõenäoliselt vene keele vahendusel kinnistunud itaaliapärase …
Hispaania loodenurgas, otse Portugalist põhjas asub maa, mida kohalikud kutsuvad Roheliseks Hispaaniaks. Ja roheline see kant on. Põhjuseks Atlandi ookeani lähedus ja sellega kaasnev sage vihm. Rohelise Hispaania põhiosa paikneb Galicia autonoomses piirkonnas, aga ala hõlmab ka Astuuria ja Baskimaa.
Kas senine Bordeaux’ veinide en-primeur-kauplemismudel, mille alged ulatuvad 12. sajandisse, on ennast ammendanud, ajale jalgu jäänud ja on aeg see pensionile saata? Mis saab üldse Bordeaux’ veinidest? Kas kuningas on troonilt tõugatud?