Kange

Sotol

Võiks ju arvata, et elame maailmas, mis on võrgustatud ja infoga ääreni täidetud, aga kuidas teha nii, et huvitav info minu arvutisse jõuaks, ei tea me keegi. Niisiis jook nimega Sotol! Kas olete kuulnud? Või isegi maitse suhu saanud? Huvitav, miks mitte? DO Sotol moodustati Mehhikos juba 20 aastat tagasi.

Loe edasi 0 arvamust
Usutlus

Abista Ukrainat veine nautides!

Ukraina veinid on Eestis turul olnud aastakümneid. Peaasjalikult vahuveinid Odessast ja kuni Krimmi annekteerimiseni ka kuulsa Massandra veinikeldri klassikalised kangendatud veinid. Ootamatult tabas VINE postkasti teave sellest, et keset suurt sõda on turule jõudnud uhiuued veinid Ukrainast. Kuivad ja ennenägematud!
Mis? Kes? Miks? Nojah, neid küsimusi võiks ju ritta laduda rohkemgi. Sellise ootamatu ja äriliselt küllaltki riskantsena näiva tegevuse lahtiseletamiseks pöördusin otse allikasse. Surusin punnivinna vastu Martin Pärna selga ja nõudsin, et ta kõik ausalt ülesse tunnistaks. Pikalt keerutama ta ei hakanud.

Loe edasi 0 arvamust
Veini ABC

Sitsiilia ABC

Sitsiilia pinnamood on mägine, üle kogu saare domineerib Euroopa kõrgeim (3330 m) tegevvulkaan Etna, mis jõulise maamärgina on pea kõikjal saarel tajutav ühtaegu lähedal ja kaugel olevana.
Võrreldes muu Itaaliaga on siin suurem tähtsus põllumajandusel (3,52% SKT-st vs Itaalia keskmine 1,84%), eriliselt oluline on tsitrusekasvatus – Sitsiilia annab arvestatava osa maailma sidruni- ja apelsini­toodangust. Ülisoodsad kliimatingimused ja taimekahjuritele ebasobiv vulkaaniline pinnas teevad Sitsiiliast veinikasvatuse paradiisi (võimaldades kohati kultiveerida omajuurseid Phylloxera-eelseid taimi mahedalt), mis vastuokslikult mõjutas läinud sajandi lõpus veinide kvaliteeti negatiivselt – viina­marju oli liiga lihtne kultiveerida ning kiusatus saada suurt saaki käis üle kõige.

Loe edasi 0 arvamust