Intervjuu Alberto Briniga
Järgnevalt intervjuu Montepulciano veinitootja Il Conventino veinimeistri Alberto Briniga, kes on piirkonna staažikaim orgaaniline tootja ning kelle veine on toob Eestisse Bestwine.
Järgnevalt intervjuu Montepulciano veinitootja Il Conventino veinimeistri Alberto Briniga, kes on piirkonna staažikaim orgaaniline tootja ning kelle veine on toob Eestisse Bestwine.
VINE jätkab sommeljeede küsitlemist – seekord annab aru Ave Toomjõe, kes viimasel sommeljeede jõukatsumisel saavutas naissoo esindajatest parimana neljanda koha ning täidab restoranis Nero lisaks sommeljee kohustustele ka ? la carte teenindaja (ning vahetuseülema) ülesandeid.
Kuigi VINE tahab olla eelkõige veiniajakiri, ei ole me kunagi risti ette löönud ka põnevamate destilleeritud saaduste äraproovimisel. Sobitades ühel maikuisel nädalavahetusel kokku kreekapäraseid toite ja veini, sattus retsepte ja infot läbi töötades meie tähelepanu alla tõeliselt huviväärne jook – Skinos Mastiha.
Maremma on Toscana edela- ja lõunaosas asetsev piirkond, mis juba nimest lähtuvalt on mereäärne. Juba aastasadu enne Rooma impeeriumi sündi oli see tuntud kui ajalooline …
VINE alustab majandussurutiseaegse soodsa veini otsingut. Vaatame, kuidas rasked ajad on mõjunud Lääne-Euroopa veinitarbimisharjumustele – meie Belgia kirjasaatja Kadri Kroon leiab seekord riiulist 1-euroseid veine.
Jällegi on päevakohaseks saanud viinamarjakorje ja veini sündimise esimesed sammud. VINE tuletab meelde, kuidas see käib.