Bestwine Club alustab jälle
Peale süngeid talvekuid on varjusurmast, või kui soovite, hibernatsioonist taas üles ärganud Bestwine Club.
Peale süngeid talvekuid on varjusurmast, või kui soovite, hibernatsioonist taas üles ärganud Bestwine Club.
Orgaaniliste ja biodünaamiliste veinide kohta leiab infot küllaga, kuid naturaalsetest ehk looduslikest veinidest räägitakse vähem. Need ongi haruldasemad ja oma erilisuses ei ole nad leidnud tavaveiniga harjunud inimeste seas suurt poolehoidu.
Kui ma 90-ndate alguses täisikka jõudsin, polnud veinijoomises mingit ebavõrdsust. Kui poest sai tulihaput Žokki, mille sildil oli rahvariides tantsiv tüdruk, kirevad lindid pea ümber või Ungari rasket tumekollast tokaierit, siis oldi õnnega koos.
Seekord tutvustame silmapaistvalt pika staažiga sommeljeed Aivar Vipperit, kes on viimase kümnendi jooksul stabiilselt püsinud Eesti parimate hulgas ning viimaste aastate võistlustel jõudnud ka esikolmikusse.
6. märtsi õhtupoolikul toimus Tallink Spa & Conference Hotelli restoranis NERO Eesti Parima Sommeljee 2010 TrophĆ©e Codorniu finaalvõistlus.
Võistluse korraldajateks olid Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon (ESA) ja Altia Eesti AS, kes on Grupo Codorniu esindaja Eestis.
Kauge ja Euroopa inimese jaoks eksootilise Jaapani sakekultuurist oleme alles hiljuti üht-teist lünklikult teada saanud. Enamus veiniinimestest on ehk mõnda riisiveini ka maitsnud. Kohapeal siiski ilmneb tõsiasi, et meieni jõuab väga marginaalne osa sakest ja enamus sellest on loomulikult suurtootjate oma.