Veini mõju tervisele Prantsuse paradoksi valguses
Tänase intervjuuga teeme veiniajakirjas VINE lahti uue rubriigi, milles käsitleme veini ja tervise vahelisi seoseid.
Tänase intervjuuga teeme veiniajakirjas VINE lahti uue rubriigi, milles käsitleme veini ja tervise vahelisi seoseid.
Keerulise trigonomeetrilise võrrandi lahendamine. Golfipalli sirgelt otse auku löömine. Beethoveni kuulamine. Poliitmajanduslikud arutelud. Mis on neil kõigil ühist? Neil on palju vähem aju stimuleerivat jõudu kui veini maitsmisel.
Kevad on jõuliselt käes ning aeg tõsiste punaveinide juurest kergema kraami poole pöörduda. VINE Verdicchiote maitsmise võitja on toonilt kahvatu õlgkollane. Aroom on mineraalne – liivakivi; …
„Austriga on nii, et see kas meeldib sulle või mitte – siin ei ole midagi teha,” tõdeb Anti Lepik, austriavamise kolmekordne maailmameister, Tallinki peakokk, juuniorsommeljee. Antile meeldivad austrid. Meeldib neid avada, klientidele pakkuda, tutvustada ja muidugi ka süüa. Austritel on veinikultuuri ja kulinaaria servas oma koht ning tasapisi ja suurel määral Anti abiga on austrid ka Eestis kanda kinnitanud.
Kui paljudele tuli üllatusena või tundus lausa erakordselt õnneliku vedamisena, et Läti sommeljee Raimonds Tomsons võitis 2017. aastal Euroopa ja Aafrika parima sommeljee tiitli, siis tegelikult on selle taga kümme aastat teadlikku ja sihikindlat treeningut. Raimonds peab oma suurimaks saavutuseks maailma parima sommeljee võistlustel Argentinas Mendozas 2016. aastal võidetud seitsmendat kohta.
Lõhna- ja maitsetaju uurijate jaoks on alati huvi pakkunud nüansid, mis on uuritava toote jaoks esmapilgul üllatavad ja ootamatud ning mis lisavad maitsele ja aroomile elavdavat komplekssust.