Sagrantino kasvab Montefalco külas ja mõningates ümbritsevates linnades, mis asuvad kesk-ida Umbrias ligikaudu poole tee peal Spoletost Assisisse. Siin on ligikaudu tosin tootjat, kes kasutavad seda marja, kuid kogupind, mis selle viinamarja all on ulatub kõigest 250 aakrini.
Kuigi selle marja algupära on ebaselge, on kindel, et see on üks kõige tanniinirikkamaid viinamarjasorte, mida maailmas leida võib. See võib loomulikult olla probleemiks, kui küsimuse all on üldine veini tasakaal, kuid piirkonna parimad tootjad taltsutavad parkaineid, tehes sellest elegantset veini, millel on eeldusi areneda üle kümnendi.
Peamine sellest marjast toodetud vein on Sagrantino di Montefalco, see on DOCG vein, mis peab olema tehtud 100% Sagrantino marjadest. Rohkem talitsetud vein, mis väljastatakse keldritest varem on Montefalco Rosso. See segu koosneb tüüpiliselt 65-70 % Sangiovesest ja 10-15 % Sagrantinost, ülejäänu on reeglina Merlot või Cabernet Sauvignon, kuigi mõned veinimeistrid kasutavad ka Colorinot oma segudes.
Arvamusi pole