Garan Dmak
Garan Dmak (arm. k rasvasaba) on iidne hele Armeenia veinimari, mida kultiveeritakse Armaviri piirkonnas. Viljakas, varapunguv, kesk- kuni hilisküpsev, kompaktsete tarjadega. Õrn jahukaste suhtes, kuid …
Garan Dmak (arm. k rasvasaba) on iidne hele Armeenia veinimari, mida kultiveeritakse Armaviri piirkonnas. Viljakas, varapunguv, kesk- kuni hilisküpsev, kompaktsete tarjadega. Õrn jahukaste suhtes, kuid …
Kõrge tootlikusega valge veinimari, mis on põhiline sort Soave veinides. Garganegat kasvatatakse laialdaselt Venetos, kus teda on kasutatud mitmeid sajandeid. Leidub ka naabruses Lombardias ja …
[garnatða] Hispaaniast pärit viinamari, mis on pindalalt esikohal. Kasvatatakse üle maa, kõige rohkem põhjas ja idas. Tumeda kesta ja heleda viljalihaga. Prantsusmaal ja mujal kasvatatakse …
[godejjo] Galiitsa päritolu hele viinamari, kasvatatakse kõige rohkem Valdeorras´e piirkonnas. Veinid on kõrge happelisuse ja äratuntava rohelise või kollase õuna lõhnaga ning üsna mineraalsed. Viimane …
Võimas ja ilmekas sort, mille koduks on Valdeorrase D.O.-piirkond Hispaanias. Varase õitsemise tõttu vajab öökülmade eest kaitstud kasvukohta, kuid kuna sordi kasvuperiood on lühikene, siis …
[graciano] Riojas ja Navarras kasutusel olevpunane sort, mis oma madala tootlikkusega on langenud ebasoosingusse. Annab siiski tugeva värvi ja lõhnaga veini, mis on noorena tanniinine. …
Kreeka algupäraga veinimari, mida tänapäeval kasvatatakse laialdaselt Umbrias ja ka mujal kesk-Itaalias. Kasutatakse peamiselt seguveinides, nt Orvieto ja Torgiano, kus ta lisab veinile struktuuri ja …
Hispaania Aragoni päritoluga sort. Ligi 90 000 ha. Vahemere-äärsetes regioonides konkurentsitult olulisim. Enamiku Lõuna-Rhônei tippveinide (nt Châteauneuf-du-Papei) süda, asendamatu Provenceis, Languedocis. ülitähtis Roussillon maailmakuulsate dessertveinide …
Austria au ja uhkus valge hilisküpsev veinimari Grüner Veltliner kuulub geeniuuringute kohaselt Tramineri perekonda. Tehakse peamiselt kahes stiilis – kerge, pisut mulliline värske, puuviljane ja tsitruseline …
Puidu sideaine ehk ligniini pürolüüsi (kõrgel temperatuuril kuumutamise) käigus tekkib hulk aromaatsed ühendeid, neist tähtsamad on guaiakool ja 4-metüül-guaiakool. Tekkelaadile omaselt annavad mõlemad ained suitsuseid …