Tume viinamari, mis on saadud kunstliku ristamise teel (dokumentatsiooni kohaselt Adisi x NO 15-7-1, DNA markerite järgi Adisi x Petit Bouschet). Tegemist on tumeda viljalihaga (teinturier, samuti Alicante Bouschet, Dunkelfelder, Petit Bouchet, Saperavi), hilja valmiva ja tanniinide poolest rikka sordiga. Kui varem kasutati marja pigem erinevates segudes, siis tänapäeval on aina rohkem tulnud turule Karmrahyut`ist valmistatud sordiveine. Huvitaks näiteks oli „ArmAs” veinimajas valmistatud väga intensiivse värvusega nn. vabajooksu roosa vein, valmistatud 100% Karmrahyut’ist. Nimetatud sordist valmistatud punased veinid on väga aromaatsed (intensiivne roosi õielehtede lõhn, maasikas, kirss, meenutab mõneti ka Gewürztraminerit), intensiivse värvi (sellest tehtud rosé on umbes Pinot Noir’i karva) ja tugevate tanniinidega ning vajavad küpsemiseks aega.

Related entries