1997. aastal avastati, et tegemist on ühe Cabernet Sauvignon’i esivanemaga (teine on Sauvignon Blanc). Kasvatatakse jahedama kliimaga piirkondades kui tema järeltulijat. Hea saagikusega, keskmise kasvutempoga ja varemvalmiv kui Cabernet Sauvignon.
Kasutatakse Bordeaux’s (eriti AOC Saint-Èmilion, nt Château Cheval Blanc) veinisegus koos Merlot ja Cabernet Sauvignon’iga, samuti kasvatatakse laialdaselt Loire’i orus (AOC Chinon, mari tuntud nime all Breton), Lõuna-Prantsusmaal (Bouchy, Bouchet) ning Põhja-Itaalias Friulis (Bordo). Teised sünonüümid on Carmenet, Gros Bouchet, Grosse Vidure ja Veron.
Vein on piirkonnast ja valmistaja stiilist sõltuvalt tubaka, vaarika ja mustsõstra, mõnikord ka kannikeselõhnaline. Veinis võib olla rohelisi taimedele viitavaid nüansse.