1993. aastal asutas Francesco Miotto koos agronoom Paolo De Bortoli ja veinimeister Loris Dall’Acquaga Col Vetoraz Spumanti, eesmärgiga toota kõrgeima kvaliteediga vahuveine. Veinimaja keskendub Valdobbiadene DOCG piirkonna terroir’i esiletoomisele, rõhutades piirkonna ainulaadset mullastikku ja kliimat.

Alates 2017. aastakäigust loobus Col Vetoraz „Prosecco“ nimetuse (mis meeletu tootmismahtude kasvu tõttu on veidi devalveerunud) kasutamisest oma etikettidel, et rõhutada kitsamat piirkondlikku identiteeti ja eristuda masstootmisest. Selle asemel kirjutatakse etiketile „Valdobbiadene DOCG“.

Veinimaja toodab aastas umbes 1,2 miljonit pudelit (kõik ainult DOCG vahuveinid), kasutades käsitsi korjatud Glera viinamarju, mis pärinevad 102 erinevast viinamarjaistandusest ja kääritatakse eraldi. Veinide valmistamisel kasutatakse charmat meetodit, mis säilitab viinamarjade värskuse ja aroomid.
Veinimaja kasutab õrna pressimistehnikat ja väldib selitamist või filtreerimist, et maksimaalselt jätta alles veinile iseloomulikud omadused.

Veiniajakiri VINE sai võimaluse osaleda Col Vetorazi kahe vahuveini veebimaitsmisel.

Valdobbiadene DOCG Extra Dry „Coste di Ponente“ (3,5/5)
Meeldiva pehme mulliga. Aroomis tsitruseid, valgeid virsikuid, akaatsiaõisi. Maitselt pehme ja hästi tasakaalustatud. Järelmaitses veidi liigset mõrusust, eriti kui vein klaasis soojenes. Jääksuhkur 16 g/l, alkohol 11,5% ABV.

Valdobbiadene DOCG Brut „Coste di Levante“ (4/5)
Elegantne vahuvein. Aroom intensiivne ja üsna kompleksne, tunda valgeid lilli tsitruseid (sidrun), valgeid virsikuid, pirne ja kollaseid õunu. Maitse üsna kuiv ja hea happesusega, rikkalikult tunda eelnevalt mainitud puuviljade, peamiselt valge virsiku ja kollase õuna noote. Järelmaitse on püsiv. Jääksuhkru sisaldus on 8 g/l, alkohol 11,5% ABV.

Üks huvitav nüanss – kuna Col Vetorazi pudelid on algupärase disainiga, siis sellest tulenevalt on pudelisuu sisediameeter umbes poole millimeetri jagu avaram kui standardsel pudelil, mistõttu ei saa kasutada kõige enamlevinumaid vahuveini stoppereid. Seega restoranis nt klaasivahuveinina kasutada on neid keeruline.