Aleksandr laiendab oluliselt meie Eesti-sisest sommeljee-geograafiat – tema esimene töökoht oli kelneri õpilase-praktikandina aastal 1991 Jõhvis restoranis Fööniks. Ajavahemikul 2000-2002 töötas Hotell Olümpia brasseriis Rendez-Vouz ning alates 2002. a. valab veini šikis restoranis Bocca. Ekstreemsete töökogemustena üheksakümnendatest nimetab veel baari Venemaa-Poola piiri peal ja töökohta ühes Tallinna 24h snack-baaris. Sooritas 2006. a. mais eksami ESA-s sommeljee tasemel. On osalenud 2008-2009-2010 võistlustel Eesti Parim Sommeljee, siiani parimaks tulemuseks sel aastal saavutatud viies koht.

Inimlik äpardus?
äpardusi oli väga palju …

Kulutatud kingapaarid?
Kingapaare sai ka palju kulutatud , raske on kokku lugeda. Loodetavasti läheb mitu head paari veel. Alati olen kandnud kvaliteetseid jalatseid, mida ka kõigile ametivendadele-õdedele soovitan.

Tagasisaadetud vein?
Töötasin siis Brasseriis Rendez-Vouz. Esitades pudeli külalisele, libises see kuidagi käest ja kukkus põrandale! Imekombel pudel jäi terveks, aga klient saatis selle tagasi… see lugu sobib äparduste nimekirja ka hästi.

Uskumatult korralik odav vein?
Millegipärast esimesena tuleb meelde Castillo di Almansa, Riserva 2005. Oli mitu kuud järjest minu lemmikvein, maksis 90-100 krooni vahel.

Suured pakid?
Suured pakid lähevad väga hästi suvel, piknikul, toidu sisse, toidu kõrvale.

Unustamatu veinielamus?
Saime maitsta abikaasaga Heidelbergi lossi keldris unustamatut Eisweini. Tootja nimi kahjuks ei ole meeles. Aga maitse jäi kogu eluks meelde.

Kohustuslik riiulitäide?
Arvan, et kodus võiks alati olla olemas pudel-kaks head vahuveini.

(Peaaegu) alati sobiv toiduvein? Ehk hästi toidusõbralik vein.
Traditsionaalsel meetodil valmistatud vahuveinid, kuivad. Loomulikult šampanja!

Sinu keldriaare?
Castel Schwanburg, Sonnenberg, Weissburgunder / Pinot Blanc 1997

Unelmate veiniretk?
Unelmate veiniretk on alles ees…